Ismerje meg a Lepketábor csapatát!

Ismerje meg a Lepketábor csapatát!

Csernák Enikő

Ügyvezető, drámapedagógus

Drámadagógusként én is láttam, hogy milyen sok gyermek küzd azzal, hogy nem tudja kifejezni magát, kreativitását nem tudja megélni, így romboláson és verekedésen keresztül vezeti le az energiáit vagy épp befelé fordul.
Láttam, hogy milyen sokat segítenek a gyerekeknek, egyre felszabadultabbak lettek és látványosan fejlődni kezdtek a szociális kompetenciáik. Ekkor döntöttem el, hogy foglalkozásaimat szeretném minél több gyermekhez eljuttatni. 

Az első táborokat 2017-ben szerveztem a Lepke tábor keretein belül, igyekszem minden évben új táborokkal és tematikával bővíteni a lehetőségeket. 

Táboroztatóinkkal mind ugyanazt képviseljük: a gyerekekkel olyan előadásokat, filmeket hozunk létre, aminek a kitalálásának ők is a részesei, közösen gondolkodunk, ötletelünk.
A gyerekeket arra bíztatjuk, hogy találják meg a saját igazságukat és megoldásaikat.

Célunk, hogy a foglalkozásokon jól érezzük magunkat, szeretetteljes közegben játsszunk és fejlődjünk.

Ecsedi Csenge Berta

Színész, rendező, drámatanár

A Színház és Filmművészeti egyetem rendező hallgatója voltam, diplomámat Svájcban az Accademia Teatro Dimitri egyetemen szereztem. Idén 10 éve már, hogy színészi és rendezői munkáim mellett színjátszó csoportokban és nyári táborokban foglalkozok kicsikkel és nagyokkal. Nagyon fontos számomra a művészet és a művészeti oktatás. Gyerekkorom óta jártam különböző táborokba, színjátszó körökbe és nem titkolom, hogy minden, ami vagyok, azt ennek köszönhetem. Boldog vagyok, hogy továbbadhatom azt a rengeteg csodás élményt, amit én is kaptam és ami elindított a színház felé, önmagam felé.
A színház egy játék, ami felszabadít, játsszunk hát közösen.

Csengével Színjátszó táborainkban találkozhattok.

CSARKÓ BETTI

színművész, bábszínész

Színművész – bábszínész szakon végeztem a Színház – és Filmművészeti Egyetemen. Jelenleg a Budapest Bábszínház társulati tagja vagyok.
Középiskolai tanulmányaimat a Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán végeztem, közben a Csokonai Nemzeti Színház néhány előadásában is játszhattam.
Korábban itt, a Lepke táborban, illetve a berettyóújfalui Bodorka Népmesepontban foglalkoztam gyerekekkel. Nagyon szeretek velük együtt közösen alkotni, játszani, mesélni, és szeretem, amikor a közös alkotás örömet okoz nekik.

Bettivel Színjátszó táborunkban találkozhattok.

LUKÁCS ANDI

színművész, drámapedagógus

2018-ban végeztem a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színész szakán, ugyanebben az évben megszereztem a pedagógus diplomámat is a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Tanárképző Intézetében. A színház mellett nagyon szeretek gyerekekkel, fiatal felnőttekkel foglalkozni. 18 éves korom óta táboroztatok gyerekeket, illetve egyetemista korom óta tartok különböző drámafoglalkozásokat. Jelenleg a Maladype Színház állandó társulatának vagyok tagja.

Andival színjátszó táborainkban találkozhattok.

MESÉS GÁSPÁR

színművész, drámapedagógus

A drámapedagógiával, még gyerekként, Földessy Margit drámastúdiójában ismerkedtem meg, ami akkor nagy hatással volt rám, ennek hatására kezdett el érdekelni a színház világa. Ezt követték Vidovszky György ifjúsági előadásai a Bárka Színházban, melyekben színészként vettem részt, majd a Vörösmarty drámatagozata. Érettségi után a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolában lehetőségem volt a színészet mellett drámapedagógiát is tanulni és megszereztem a drámajáték-vezetői papírt is. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen pedig ezeknek a hatására nem volt kérdés, hogy a színészszak mellett a drámapedagógiát is elvégezzem. Egyetemi gyakorlataink során lehetőségünk nyílt arra, hogy egy 5-8. osztályos diákcsoportot vezessünk, leginkább improvizációs és különböző készségfejlesztő (beszéd, ritmus, mozgás, koncentráció) gyakorlatokat csináltunk velük. Az egyetem mesterképzése alatt, pedig egy osztálytársammal közösen vezettük a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház középiskolás önkénteseiből álló színjátszó csoportot, ahol a diákokkal a különböző drámajátékok mellett versekkel, őket foglalkoztató társadalmi, életkori sajátosságokból fakadó problémákkal is foglalkoztunk. Ezek mellett  színházi nevelési előadásokban is részt vettem, mint színész, amelyeknek szintén része volt a gyerekekkel való közös játék.

2018 óta a Budapesten működő Maladype Színház társulatának vagyok állandó tagja.

Gazsival Színjátszó táborainkban találkozhattok.

MATOLA NORBERT

színművész, bábszínész

A színházi- és filmszínész szakképesítésem megszerzése után, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szereztem színművész diplomát. Ott ismerkedtem meg a bábozás, és bábos gondolkodás alapjaival. A műfaj határtalan lehetőségeket kínál, az pedig rendkívül felemelő érzés, mikor a fejemben megszületik egy báb, papírra kerül, elkészítem s a mozgatók lelket kölcsönöznek neki. Sokat tanulhatunk önmagunkról, egymásról: játszótársainktól s egyben a világról. 

2022-től tagja vagyok a Magyar Bábművészek Szövetségének. Jelenleg a zalaegerszegi Griff Bábszínházban dolgozom, mellette pedig gyógypedagógiát és logopédiát tanulok az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Norberttel Bábos Kézműves és Színjátszó táborainkban találkozhattok.

DUNA ORSOLYA

színművész, bábszínész

A bábszínházzal diplomaszerzés után kezdtem foglalkozni, amikor elszerződtem a zalaegerszegi Griff Bábszínházhoz. Az itt játszott előadások tapasztalatai megerősítettek abban, hogy a mesék mennyire fontos szerepet játszanak egy gyermek fejlődésében és fantáziájának fejlesztésében. Szeretném, ha a táborban kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatnák magukat paravánon innen és túl, remélve, hogy meghatározó élményben lesz részük, nem utolsó sorban pedig mindenkinek tanulságos lehet egy-egy történet a bátor hősről, aki elindul szerencsét próbálni…

Orsival Bábos Kézműves és Színjátszó táborainkban találkozhattok.

LÁSZLÓ BÍBORKA

táncművész, táncpedagógus

6 évesen kezdtem el balettozni és dráma-szakra járni, így a színpadi élet végigkísérte az életem. Idővel a szenvedélyből hivatás lett és a Magyar Táncművészeti Egyetemen elvégeztem a klasszikus balett táncos és próbavezető, majd táncpedagógus mesterszakot. Szakmai tudásomat két sportorientált felnőttképzéssel bővítettem, így már személyi edzőként is tevékenykedem. 6 éve foglalkozom mozgásfejlesztéssel és jelenleg az óvodásoktól kezdve az idősödő korosztályig sokféle korcsoporttal foglalkozom.

Emellett továbbra is működöm táncosként, egy önálló színház tánckarában. 

Több tánctábort is vezettem már, amikben a közös, kreatív, művészi munkát élvezem a legjobban!

Bibivel Musical táborunkban találkozhattok.

FÁBIK JENNIFER

Énektanár

Zenei és táncos tanulmányaimat általános iskolában kezdtem, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában folytattam magánének szakon.
Érettségi után Budapestre költöztem, ahol a Pesti Broadway Stúdió tanulója voltam, ezután pedig a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultam, itt végeztem énektanárként.
Több zenei táborban részt vettem már táboroztatóként, leginkább általános iskolás korú gyerekekkel van tapasztalatom.
Lehetőségem volt számos előadáson, külföldi és magyar filmek forgatásán részt venni és a kamera másik oldalán is kipróbálhattam magam, mint stylist asszisztens.
Bekerültem a Swing Business nevű rendezvényzenekarba, akikkel országszerte több koncertet is adhattunk. A tanulmányaim elvégzése óta az AZZ Zenesuliban is tanítok.

Jenniferrel Musical táborunkban találkozhattok.

BUZA ZSÓFI

Média designer

Alkalmazott munkáimon keresztül az online tartalomfejlesztés aktív részese lettem. Ahhoz, hogy lépést tudjak tartani, alkalmazkodnom kellet az online platformok adta lehetőségekhez. Munkáim során egyéni vállalkozóként lehetőségem volt énekesekkel, együttesekkel, fesztiválokkal együtt dolgozni, nagyobb cégek arculati anyagán dolgozni, kreatív koncepciókat, trendet kialakítani.

SZABÓ LACI

Dokumentumfilm-rendező

Egerben végeztem Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakon. Ezután elvégeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetem Dokumentumfilm-rendező művész szakát, amiről gyerekkorom óta álmodozni mertem csak. Nem viccelek ha azt mondom hogy gyerekkorom óta dokumentumfilm-rendező szeretnék lenni. A körülöttem lévő világ mindig is úgy hatott rám, hogy oké hogy ebben élek, de ezt másnak is látnia kéne, mindenkinek. Oké, van szegénység és munkásság, mint mindenhol máshol, de azok a történetek, amik azok mögött az emberek mögött voltak, akik az árokban vagy a kukáskocsi hátulján dolgoztak, az nem hétköznapi. Azaz de, pontosan hétköznapi, viszont egy olyan értelemben, ami teljesen más nézőpontot ad. Ezt a nézőpontot szeretnem átvinni a filmjeimbe.

Lacival Filmes táborainkban találkozhattok.

Töltse ki jelentkezési lapunkat és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezés_új

Kapcsolat

HELYSZÍN

1039 Budapest, Csobánka tér 5. (Békásmegyeri Közösségi Ház)

TELEFON

Csernák Enikő +36 30 227 0534

EMAIL

lepketabor@gmail.com